... múzeumi mindennapokról mindenkinek

2011. szeptember 16., péntek

Kulturális Örökség Napjai...

...nálunk is. 

A 2011-es év szakralitás jegyében zajló Kulturális Örökség Napjaihoz kapcsolódva a Göcseji Múzeum kihelyezett programot tart. Az érdeklődők szeptember 20-án délután négy órakor a zalaegerszegi nagytemplomban „A Mária Magdolna plébániatemplom és felújított falképei” címmel Stróbel László apátplébános és Dr. Kostyál László művészettörténész előadását hallgathatják meg.

A Kulturális Örökség Napjait az Európa Tanács védnökségével immár negyvennyolc országban rendezik meg. A programsorozat célja, hogy a nagyközönség figyelmét ráirányítsák az épületek értékeire; olyanokéra is, amelyek máskor zárva vannak. A hagyományosan szeptember harmadik hétvégéjén megrendezett esemény során országszerte sok száz ilyen épület és helyszín kapuja nyílik meg a látogatók előtt ingyenesen. Az 1984. óta életre hívott rendezvény nem csak a lakóhelyhez, az országhoz való kötődést és az azonosságtudatot erősíti, de megismerteti a látogatót a különböző kulturális intézmények tevékenységével is.

Ha már itt tartunk, talán akadnak rajtam kívül is, akik nem tudták, hogy a Mária Magdolna Plébániatemplomnak milyen korszerű honlapja és kiterjedt online élete van. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése