Túrótorta
Tészta:
15 dkg liszt
½ teáskanál sütőpor
6,5 dgr cukor
1 kis
tojás
6,5 dkg margarin
Az összetevőket gyúrótésztává kell alakítani, majd ezzel egy zsírral bekent és
liszttel megszórt kerek (26 cm átmérőjű) tepsit kibélelni és egy kicsi szélt
körben kialakítani.A tésztát 20-25 percig 180-190 fokon tanácsos sütni.
A bevonathoz:
50 dkg túró
12,5 dkg cukor
1 vaníliás
cukor
1 narancs leve
1 citrom leve
1 cs. ill. 1 lap zselantin
170 ml víz
vagy fehér bor
250 ml tejszín
Reszelt mandula ízlés szerint
A túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a narancs- és
citromlevet alaposan össze kell keverni.
További teendők:
A zselatint a felmelegített vízben ill. fehérborban
feloldani.
A mandulát és zselatint a túrós massza alá keverni.
A kemény habbá
vert tejszínt alákeverni.
A tésztalapra simítani és két órát a hűtőben hagyni kihűlni.
Manduladarabokkal és meggyel vagy csokireszelékkel és
meggyel díszíteni.
... ábrándos tekintettel, az életet nagyon szeretve elfogyasztani. Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése